Juli 2018 is er opnieuw de 2 jaarlijkse meerdaagse fietstrip van WTC Pallietertrappers. Op het programma : San Sebastian in Spaans Baskenland. Vertrek op zaterdag 14 juli - Aankomst in San Sebastian op zaterdag 21 juli.

Info over San Sebastian

Sebastian (Donostia in het Baskisch) is gelegen in “Baskenland”, een regio gelegen in Spanje en Frankrijk, aan de westelijke uitlopers van de Pyreneeën en aan de golf van Biskaje. Zowel het Spaans als het Baskisch zijn officiële talen – De Baskische taal is een taalkundig raadsel en vertoont geen enkele overeenkomst met welke andere taal ook.

SB Map Baskenland

 

Bezienswaardigheden in San Sebastian :

Parte Vieja : De oude binnestad ligt aan de voet van de Monte Urgull. Het is het meest sfeervolle deel van de stad. Alle historische bezienswaardigheden liggen op loopafsstand van elkaar. In de smalle straten van dit oude deel van de stad vindt men talrijke kwaliteitswinkels & boetiks, alsook toeristische winkels. Het straatbeeld wordt leuk afgewisseld met vele sfeervolle "Tapas-bars" (Pinxtos-bars in het Baskisch).

In dit oude deel van de stad bevinden zich ook de “Basiliek van Santa Maria del Coro”, de “Iglesia San Vincente”, en het “San Telmo Museum”. Aan het “Plaza de la Constitution” plein is het vrijwel altijd druk. Als er iets te doen is in San Sebastian, dan is het meestal hier. Aan het begin van de oude stad aan de jachthaven heb je de "Ayuntamiento de San Sebastian" (stadhuis)

SB Bez Oude stad 

San Sebastian heeft ook prachtige stranden. Het meest beroemde is "La Concha" met de "La Concha Promenade". Zoals het in een baai meestal is vormt het strand een halve maan. Vanaf het strand of de promenade heeft men een prachtig zcht op het eiland Santa Klara. Andere stranden van San Sebastian zijn Ondaretta en Zurriola.

SB La Concha"Monte Urgull" en "Monte Igueldo" : De berg "Monte Urgull" is eigenlijk niet te missen door zijn 30 meter hoge Christusbeeld bovenop de berg. Dit enorme beeld op Castillo de la Mota draagt de naam "Sagrada Corazon" (heilige hart). De berg is 123 meter hoog en leent zich prima voor een rustige wandeling, via de oude stad.  Aan de andere kant van de baai, aan het einde van het strand Ondaretta, is er de "Monte Igueldo". Op deze berg is er een leuk attractiepark. Men kan de top bereiken via een kabeltrein (Funicular). Het uitzicht op de La Concha baai is geweldig. SB Urgull IgueldoIsla de Santa Clara : Gelegen midden in de La Concha baai. Het kleine, groene eiland maakt de La Concha baai, vaak al tot "mooiste stadsstrandbaai van Europa" uitgeroepen, zo mogelijk nog mooier. Bovenop Santa Clara prijkt een wit vuurtorenhuisje. Aan de voet ligt een steiger met daarnaast een chiringuito met terras. Dat zjn de enige gebouwen op het eiland. In de 16de eeuw deed het eiland dienst als quarantaine plaats voor mensen die aan de pest leidden.

 

San Sebastian vanop het water : San Sebastián is een fantastisch mooie plek, en dat heeft de stad voor een groot deel aan haar prachtige strandbaaien te danken. Bij warm weer is het er heerlijk zwemmen in het rustige water, en liggen er tal van bootjes te schitteren in de zon. Ook jij kan mee genieten op het water en de heerlijke baai en badstad vanaf de zee verkennen. Bovendien kun je het eiland Santa Clara, gelegen in het midden van de Conchabaai bezoeken. Dat kan al zwemmend, met de kajak of met de boot. Er is ook de mogelijkheid om langs de hele kust van San Sebastian te varen, langs de 3 verschillende stranden en langs het eiland Santa Clara.

 

Plattegrond van enkele bezienswaardigheden van San Sebastian :

SB bezienswaardigheden 

 

Meer info over de meerdaagse naar San Sebastian - zie rubriek "Naar San Sebastian in 2018" op onze website www.pallietertrappers.be