HOE HET BEGON

We zeggen en schrijven begin 1992.

Het was bij Maurice in ’t werkhuis, in de vooravond op een doordeweekse dag.

”Seg Helsen, die manne van Heltje gen naa Frankraaik, allez naa Alpe d’Huez. Da kunnen welle mee e klib tog ok?”

“Das zeker Mauris, wa kunne welle naa nie?”

‘t Werkhuis was DE plaats waar de meeste beslissingen, de meeste voorstellen, de meeste ritten van Pallietertrappers werden besproken, geregeld en meestal afgehandeld en waar je aan de meeste nieuwtjes kon geraken. Echte of gelogen nieuwtjes. Dat laten we in het midden. Het was deze keer niet anders.

Een nachtje slapen, op ‘t werk -toch niet veel anders te doen...- de landkaart nagekeken, de afstanden berekend en naar de Franse toeristische dienst voor info omtrent hotels, de omgeving en dies meer. ’s Avonds terug naar het werkhuis voor bijkomende besprekingen en een uitwisseling van de verkregen info. Maurice ging de ‘Gille’ van de club van Heultje contacteren voor de ritten, het hotel, enz. De reisperiode zou het Ons Heer Hemelvaart weekend van 27 mei tot 1 juni 1992 zijn.

Dit was de aanzet naar de buitenlandse trips zoals die nu nog bestaan.

Al vlug waren er enkelen het idee wel genegen en schreven onmiddellijk in. De eerste deelnemers stonden gerapporteerd. Zonder het echt te beseffen waren de voorbereidingen in volle gang. Het gebeurde ook dat één deelnemer die ingeschreven was toch afhaakte. Wat zou zijn vrouw dan wel al die tijd alleen doen. Een vervanger werd onmiddellijk gevonden. En,... het werd een vervanger van vele oorlogen, van vele veldslagen, van nog ettelijke buitenlandse trips.

Het vervoer gebeurde met een huurwagen '8+1', de wagen van cafébaas en volger Staf en een volwagen camion van Kovera. Het hotel werd hotel Lesdigueres te  Vizille op circa 850 km van Hulshout en op 45 km van de top van Alpe d’Huez. Nu nog enkele rittekes op papier zetten.

Voor iedere deelnemer werd er een roadbook gemaakt, met alle info omtrent ritten, verblijf, deelnemers, toeristische informatie en dies meer. Later zouden er nog ettelijke roadbooks volgen…

We vertrokken op woensdag in de vooravond, reden een hele nacht en kwamen rond 6 uur in de morgen aan bij ‘de Chef’.