Iets wat jaren terug begon als een steekspel in het werkhuis bij fietsenmaker Mauriske (Verschoren) Ooms “Da kunnen welle toch ook wa die manne van Heltje dun zoewe naa ‘t bui-e-land gaon? Of kinne welle da ni?”, groeide uit tot onze vaste tweejaarlijkse fietstrip. Die trips brachten ons al in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Nederland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Lichtenstein, Vaticaanstad, Hongarije, Slovenië en Baskenland (al is dat laatste niet erkend als onafhankelijk land…).
Met Polen dit jaar meteen het 13de Europese land.

Jos Hermans organiseerde onze recente trips naar het Meer van Bled en San Sebastian. Spijtig genoeg ontviel Jos ons door een fietsongeval. Wij danken hem langs deze weg nogmaals voor de voortreffelijke afhandeling van deze arbeidsintensieve voorbereidingen.

Krakow (Ndl: Krakau), en met uitbreiding, heel Polen is voor ons een blinde vlek tot dusver. De Pallietertrappers die eerdere trips naar Praag (2000), Boedapest (2008) en zelfs Berlijn (2014) meemaakten, hebben een idee van wat hen te wachten staat. De overgang van West- naar Oost-Europa is meestal duidelijk zichtbaar aan de wegen, de gebouwen en de gemeenten/steden. Benieuwd of dit deze keer ook het geval zal zijn.

Met de oorspronkelijke 21 inschrijvingen overtreft Krakau mijn stoutste verwachtingen. Onder hen zijn de anciens van het eerste uur, de mannen met ervaringen die ze al-dan-niet met de nieuwkomers willen en zullen delen. Tevens noteren we een enkele nieuweling en enkelen die ook al San Sebastian meemaakten. Een bewijs dat de trips in deze vorm deugddoend, verrijkend en een blijvende herinnering nalaten.

In deze toerboek vinden jullie informatie omtrent de deelnemers, de landen en plaatsen waar we door fietsen, een overzicht van ieders takenpakket, het parcours, de adressen van de hotels en de planning.
Een overzichtsboek kan echter nooit volledig zijn. Ik kan alleen maar mijn best doen om jullie zo veel mogelijk informatie vooraf en onderweg te geven.

Ik wens jullie alvast veel leesgenot, een vlotte voorbereiding en een gezellige trip. KRAKOW, HERE WE COME !!

't HOEKSKE  -  VAN LOO PROJECTS nv  -  DE RAKKET  -  LANDOLIUM  

VAN DYCK MARCEL  -  KLINKERWERKEN LAEREMANS JAN  -  OKAY  -

Café DE VAOT  -   Sanitair DE WEVER GUY  -  DRANKEN 't SAS  -

GARAGE DE RAET DANNY   - DILS Bouwcenter  -  MAGNUS VILLAS   -

ADD DAKWERKEN   -   DE HOOFDZAAK   -   IMMO VAN DEN VONDER  -

TRANSPORT MICHIELS   -   BEENHOUWERIJ 't EINDEKEN  -

Autobedrijf BOB BRUYNSEELS   -   OPTIEK WIM LODEWYCKX   -

ZAKENKANTOOR THYS   -   Café HILSET   -   BOUW VOET   -

DEN HANGAR   -   HEUMATOP   

KOVERA KEUKENS

Johny

 

.......