In het verleden fietsten we al naar de Italiaanse steden Rome, Venetië en Firenze. Voor de ‘pasta-fretters’ onder ons een zalige bestemming, voor de anderen soms eten met lange tanden.

Onze laatste buitenlandse trips gingen alle richtingen uit. Zo ging het oostwaarts naar Dresden/Berlijn, zuidoostwaarts naar het Meer van Bled, zuidwaarts naar San Sebastian en Santiago de Compostella en noordoostwaarts naar Krakow. Genoeg van dat en te meer omdat de huidige deelnemers nog niet de ‘kans’ hadden een echte col te beklimmen: BACK TO ITALY !!

Stond het land vast dan was het nog puzzelen voor een exacte bestemming vast te leggen. Rimini, Bologna en Verona passeerden de revue. Uiteindelijk viel de keuze op Verona, stad van Romeo en Julia, in de nabijheid van het Gardameer. Wereldvermaard als vakantiebestemming in Hulshout.

Nog maar net waren de inschrijvingen officieel geopend of we noteerden niet minder dan 23 deelnemers. Een aantal dat enige tijd werd herleid naar 21 en later 20. Dit overtrof mijn stoutste verwachtingen. Het administratief werk kon beginnen. John zorgde voor de wegwijzer. Hij kwam op 8 ritten. Het vooropgesteld parcours moest voor iedere rit aangepast worden nadat een passend hotel gevonden werd.

Aanvankelijk was het ons idee om Liechtenstein, geprangd tussen Oostenrijk en Zwitserland, nogmaals een bezoekje te brengen. Er moest echter danig gefoeterd worden in het traject zodat we dat idee lieten varen. We gaan via Groot Hertogdom Luxemburg (onze eerste passage !!), de Elzas naar Zwitserland. Daar wacht ons de St Gotthard, een puist van ruim 2100 meter. Ook onderweg naar Rome (1998) bedwongen we deze Alpencol al.

Via het Vierwoudstrekenmeer duiken we Italië in en stevenen we recht af naar Verona.

Na het vastleggen van het parcours, het reserveren van de nodige kamers in de hotels, het boeken van de vliegtuigtickets voor de terugkomst, volgden de wielertenues. Zoals steeds kunnen we in groep weer met glimmende pakjes de baan op. Het avontuur tegemoet…

Ik dank John voor het vastleggen en aanpassen van onze wegwijzer, Marc om het financiële plaatje niet naar ‘rood’ te laten overhellen en tot slot alle deelnemers voor het gestelde vertrouwen. THANKS !!

Johny