Omwille van de afstand en het feit dat wij in onze rijke geschiedenis al in een boel streken rondfietsten, wordt de keuze ieder jaar moeilijker en moeilijker. Vandaar dat we teruggrijpen naar een streek waar we reeds in 1999 verbleven, maar waar nog vaak over gepalaverd wordt. Het bezoek aan een champagnehuis, de prachtige ritten en het mooie weer zijn daar natuurlijk niet vreemd aan.

De ritten brengen ons in onooglijke dorpjes, soms met afgebladerde huizen, met meestal mooie kerken maar waar ook achter iedere hoek een champagnehuis te vinden is. De Champagne-boerkes zijn niet op één laat staan veeeeele handen te tellen en natuurlijk ook helemaal niet allemaal te bezoeken. Toch proberen we er enkele champagnes te proeven.

Onderweg zijn de vergezichten soms adembenemend.

Wie champagne zegt of denkt, weet onmiddellijk dat de druivenranken groeien op heuvels. Ewel, inderdaad,… De streek is glooiend maar zelden wordt het écht klimmen.

Hoe onze trip er uit ziet, waar we slapen, over welke wegen we fietsen en wat er onderweg toeristisch te beleven of op te merken is, vinden jullie in dit toerboek. Tevens is er een ruimte voorzien om uw eigen exploten of die van de groep neer te pennen. Zo kan je alles jaren later nog fris voor de ogen halen.

Ik duim voor een fantastische 4-daagse fietstrip en hoop dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn.

Johny