Donderdag 25 mei – Epernay

Rit 1: aux Bords de la Marne

Was de trip naar een ware probleemtrip, dan was het vandaag hoela-heisa….

Gisteren reden we met 3 verschillende auto’s vanuit Hulshout naar ons bestemming Epernay. Reed één auto 5 uur zonder kosten voor péage, dan reed de andere ruim 6 uur met maar liefst 30 euro péage en de volgwagen van Kovera ten slotte reed 5 uur met amper 2,10 euro als péage kost. Alle trips waren ingegeven in GPS EN gevolgd via de GPS…

Kortom, rond de klok van 22.30 hr was iedereen aanwezig, konden de fietsen in de garage, de eerste afspraken voor ’s anderendaags gemaakt en in ’t bed. Den eene nog met een slaapmutske, den andere met twee mutskes. Zo gat da in ’t leven…

Vandaag dus rit 1. Een rit langs de boorden van de Marne en dus de gemakkelijkste van de vier ritten. Dag Jan, Het ging op en af maar in den beginne meer op dan af. Het was ook zo dat wij voor het eerst met twee groepen fietsten, namelijk C30 en C27.

De eerste stop, en dit na een drietal stevige, maar dan ook stevige klims, was er na 52 kilometers. Op een petanqueveld werd er gegeten alsof enkelen hun leen ervan af hing. Vertrek groep C30 om 11 hr om de rest van hun toer af te werken (nog 95 km) dan arriveerde C27 aan de eettafel en konden zij hun collega’s uitgeleide doen. C27 kon onmiddellijk rechtsaf de Marne over en recht naar Epernay. De volgwagen bleef in hun buurt en liet C30 voor wat het was. Van de eene groep naar de andere was niet doenbaar.

Op amper 6 km van Epernay was de tweede -en laatste stop. Voor enkele kon de stop niet snel genoeg komen. Zij gaven aan honger te hebben, maar was dat dan wel de reden? Een hongerklop of ne chasse patat of er gewoon doorzitten? Wie zal het zeggen?

Na een verfrissende douche was iedereen klaar voor het bezoek aan de wijnkelder, beter,… de champagnekelder. Na een deskundige uitleg was het angstig en ongeduldig afwachten naar het proefmoment. Dat viel onmiddellijk bij iedereen in de smaak. De bestellingen volgden. Vrouwen, dames aan het thuisfront,….. Ge gaat goe vaaren, champagne a volonté. Allez toch bij sommigen.

Net een lekker en prachtig gepresenteerd avondmaal. Nu beddeke in voor weer een gevulde dag morgen.

Lezers, sympathisanten, volgens, ciao en hopelijk tot morgen?