Meer bedden en badkamers dan toeristen

We zeggen en schrijven 20-23 mei 1993.

Na de positieve ervaringen van onze maidentrip naar Alpe d’Huez het jaar voordien, moest en zou er een vervolg aan komen. Een nieuwe 4daagse fietstrip drong zich op. Een begin van een lange rij die tot op vandaag staande houdt.

Deze keer fietsten de 19 deelnemers in 2 ritten tot onze bestemming Wittlich. De eerste rit over 171 km ging tot Ligneuville. De volgende dag, doorheen de Oostkantons, een korte etappe van amper 112 km tot het prachtige maar enigszins afgelegen (Apart)hotel Lindenhof. We sliepen in appartementen en/of vakantiewoningen. Zo gebeurde dat een enkele wielertoerist 2 slaapkamers en 2 badkamers voor hem alles toegewezen kreeg. Hij vond niet beter dan zich half te wassen in badkamer 1, door de gang te sloffen en zich verder te wassen in badkamer 2.

De derde dag fietsten wij een rondje Moezel, van de ene heuvelrug doken we naar de rivier om langs de andere zijde terug omhoog te gaan.

Het was ook op zaterdag dat de dames met de autocar ons vervoegden. Het was dus zaak tijdig terug te zijn om de ‘halve trouwboeken’ een hartelijke welkom te heten. Eens fris gewassen en geschoren (en wat nog??) ging het met de autocar naar Bernkastel voor een heerlijk avondmaal en een bezoek aan een wijnkelder. Toen de dochter des huizes (een prachtig model) voorstelde om de wijnkelder beneden verder te bezoeken waren er enkele toeristen niet te houden. Zij duwden mekaar weg om toch eerst door de deur te kunnen.