LUXE ALOM

We zeggen en schrijven 29-31 juli 2006

Op de vraag waar we het meest luxe mochten ondervinden, komt er van iedereen ontegensprekelijk hetzelfde antwoord: in Mestre in de buurt van Venetië.

Omdat fietsen naar het door grachten ingenomen Venetië niet mogelijk is, opteerden we voor een verblijf op een kleine 10 km voor de lagune-stad, hotel Laguna Palace. Het hotel bestond uit twee met elkaar verbonden gebouwen. Tussen de 2 gebouwen was er een heus kanaal met aanleghaven voor de plezierjachten.

Het moderne hotel bestond uit maar liefst 376 uiterst moderne kamers, allen met de nodige voorzieningen. Waren de kamers één zaak, dan moest het beste nog komen.

Het ontbijt werd geserveerd deels binnen en deels buiten op het terras langs de kanaalzijde. Wij kwamen ogen te kort om al het goeds op te nemen, laat staan te proeven. De eersten aan tafel ontkurkten een fles Prosecco en lieten zich de bubbels smaken. De anderen volgden, maar eerst deden zij de ronde van de feestdis. Je kon het zo gek niet bedenken of het was beschikbaar. Onnodig te zeggen dat de buikjes goed rond stonden na het ontbijt.

Het verblijf in het hotel en in Venetië was een welgekomen afsluiter van de lastige trip van Hulshout naar de prachtige romantische stad, met haar vele kanalen en bruggetjes.

Onderweg was het anders meer dan lastig genoeg. Met beklimmingen zoals Fluela- en Ofenpass (28 km klimmen) en Gavia en Stelvio was het een toer voor klimmers.