Zondag 4 maart 2018 - 1ste officiële rit
Temperatuur: 4° C Wind: Een ietske
Deelnemers: Masters: 6 - C27: 25 C30: 32

Onder een stralend zonnetje kwamen de toeristen vanuit elke windstreek aangewaaid voor de eerste officiële rit van het nieuwe seizoen 2018.
Het gespreksonderwerp bij uitstek was de prima prestatie van cyclocrosser Wout Van Aert in de Strade Bianchi. De aanvankelijke non-believers leken nu zijn grootste fan geworden. Afwachten hoe zij reageren bij een mogelijke slechte (lees: mindere) prestatie van de nieuwe wielergod. Van de winnaar van de koers gisteren Tiesj Benoot werd met geen woord gerept.


Een andere gespreksonderwerp was natuurlijk de nieuwe rood-wit-zwarte wielerkledij. Iedereen pronkte dat het een lust was. Enkelen kloegen over de te kleine maten, anderen omtrent het ontbreken nog van een passende lange of korte koersbroek. Robke, onze nieuwbakken materiaalmeester, kreeg ondertussen een 25-tal leden over de vloer voor een kleinere windvest, een grotere koersbroek en/of een extra kledingstuk.
Voor hen die nog wachten op een passend iets… de extra bestelling is ondertussen geplaatst. Afwachten maar voor de levering. Maar alvast voor hen onze welgemeende: SORRY !!

Zoals gebruikelijk vertrokken de C30-ers als eerste. Zij trokken onder het kopmanschap van Herman Wouters richting Noorderkempen, meer bepaald Gierle. Zij deden meestal de grote banen aan.
De C27-ers trokken eveneens noordwaarts, richting Viersel. Voor hen was Dré Van Riel de wegkapitein.
Wij fietsten meestal op prachtige, rustige banen ‘achterdoor’ zoals dat dan heet. Spijtig genoeg was er hier en daar nog ijs en/of sneeuw op de baan, voornamelijk op de plaatsen waar de weg veilig verscholen stak achter een hoeve of langs een bos. Enkele luide ‘PAS OP-S’ weerklonken dan ook menigmaal door ‘den hoop’.

Op de terugweg, bijna in Noorderwijk opeens een STOP.
De eerste rit en meteen ook de eerste pech op de weg: achterpad afgebroken…

Na de rit trokken de C30-ers zoals op de kalender naar Tenniscentrum De Rakket. Tussen pot en pint konden de eerste koersmemories opgehaald worden. C27 rustte uit en keuvelde in het clublokaal. De Masters kregen we niet meer te pakken...
C30 fietste 68 km, C27 ruim 10 km minder, 56 km.

Ondertussen zijn er nog 61 leden die de fakkel van onze Berre en de Grote overnemen, d.w.z. clublaureaat worden.

De gruuten van Robert Latour (mee zaan ‘pad’ in zaan hand)