Deelnemers :

Erik Scheerens, Walter Lodeweyckx, Marcel Heremans, Dirk Van Den Bosch, Peter Abé, Eric Clé, Marc Peeters, Marc Voet, Leo Thijs, Guido Vets, Louis Scheers, Eddy Van den Broeck, Luc Spaepen, Eddy Bruynseels, Gino Heremans, Tom Wijnants en André De Bot. We noteerden nog één last minute afzegging van Chris Deckers wegens rugproblemen.

Dag 1 - Zaterdag 13 juni (177 km)

Als extra vertrekker mochten we Tom Verscheuren verwelkomen die van de gelegenheid gebruikt maakte om zijn Limburgse “roots” nog eens een bezoekje te brengen na de 1ste stop. Ondanks positieve weersvoorspellingen 10 % kans op neerslag en 23°) hadden we na 10 minuten al prijs en tot de 1ste stop in Borgloon zou het niet meer stoppen met regenen.

Na enkele koffies klaarden de gezichten en de hemel op en vertrokken we met verse moed, ditmaal zonder regenjasjes. Eénmaal de Maas overgestoken begon onverwachts het tot dan redelijk vlakke parcours te
veranderen in verraderlijke hellingen. Maar gelukkig werd het klimtempo  door onze wegkapiteins zodat ook de mindere berggeiten niet aan hun lot werden overgelaten.

De 2de stop in Ensival na +/- 127 km was toch welkom om nog een boterhammeke te verorberen. De laatste 50km werden in een gemoedelijk tempo aangevat, enkel op de laatste helling Côtes De Wanne na 170 km sloegen de klassieke krampen toe bij De Witte Scheers en mezelf. Maar met wat moeite werd deze laatste hindernis toch overwonnen, mits wat geduld bij de andere “klimmers”.Aangekomen in Sunparks waar we sliepen in 3 bungalows van 6 personen, was er wel plots enige onrust toen de Leo (Thijs) verdwenen bleek te zijn. Maar na een korte zoektocht werd hij teruggevonden aan de receptie. Na een propere wasbeurt van onszelf en de koersfietsen konden de klassieke avondfestiviteiten starten. In het “subtropisch” restaurant konden we genieten van een “gourmet à volonté” waarop sommige deelnemers een toch wel abnormaal grote eetlust toonden.

Dag 2 - Zondag 14 juni (167 km)

Iederen was plichtsbewust voor 23u naar bed vertrokken (zelfs De Witte en de Leo) en was dan ook fit en present aan het ontbijtbuffet om 8u. Hier en daar merkten we toch wat bezorgde gezichten voor de terugtocht van ruim 160km, behalve Luc Spaepen die zo slim was om de rol van chaffeur op te eisen voor de ganse terugrit.

Na een ruim ontbijt werd het startschot gegeven om pas na 75km in Huy onze 1ste stop te hebben. De 1ste kilometers werden voorzichtig aangevat om de stijve spieren toch wat kans te geven om los te komen. De weergoden waren ons dit maal wel goed gezind en al vlug zit iedereen in een goed tempo om de voorgeschoten “bergskes” op, maar liever af te rijden. Zonder problemen arriveerden we in Huy voor een lekkere Italiaanse pasta en waren sommigen reeds zo overmoedig (?) om enkele glazen wijn te bestellen. De rest hield zich nog bij een sober glas water.

Vanaf nu ging het in golvende, meestal dalende lijn tot Hoegaarden, waar onze 2de stop na 125 km was voorzien. Bij deze 2de stop was het enthousiasme al dermate groot van een geslaagde terugrit dat volop Hoegaarden werd besteld in plaats van de gebruikelijke cola’s, koffies en water. Volgens Guido (Vets) ben je zelfs verplicht om in Hoegaarden het lokale brouwsel te bestellen en niets anders … Het moet zijn dat Hoegaarden toch wat kracht in zich heeft, want Guido heeft vanaf Hoegaarden tot quasi thuis dan ook de kop niet meer afgegeven.

De laatste 45km verliepen dan ook zeer vlot met enkel nog “kleine obstakels” zoals Lubbeek en ’t Rot, uiteraard “makkies” met meer dan 300km in de benen J. Iets voor 17u arriveerden we aan het clublokaal, waar uiteraard wel nu volop het bier rijkelijk kon vloeien.

Achteraf moest wel één deelnemer (Marc Voet) een urinestaaltje afgeven om zijn (te hoge ?) hematocriet-waardes te controleren. Immers volgens velen reed deze “rekruut” echt niet “naturel”. De uitslag van dit dopingonderzoek was op moment van deze verslaggeving nog niet gekend, dus to be continued.

Tot slot …  Bijzonder veel dank voor de knappe organisatie van onze 3wegkapiteins Erik, Walter en Marcel van deze geslaagde en schitterende 2-daagse “Des Ardennes”.

Voor 2016 kreeg alvast De Plank (Voerstreek) als mogelijke bestemming 2-daagse een stipnotering van de ganse groep.