Maart 2020

Onder het toeziend en goedkeurend oog van nieuwbakken voorzitter Marc Scheyltjens verzamelden de Pallietertrappers zich voor ’t eerst dit seizoen in clubcafé De Vaot. We zeggen en schrijven eerste zondag van maart, d.w.z. 1 maart.

Het fietsseizoen 2020 is het 39ste seizoen uit de geschiedenis van de club. Inderdaad, in 1981 fietsten de eerste Pallietertrappers hun eerste kilometers in clubverband. Het gebeurde toen in de blauw-gele kleuren van TAPIJTFABRIEK. Terugkijkend op deze periode lijkt het meer dan een eeuwigheid geleden. De truien waren in wol, iets wat bij regenweer zwaar als lood werd. Een heus zeemvel beschermde de huid van de bibsen tegen het doorschuren op het zadel. Enfin, dat dachten we toch. Eens gewassen en gedroogd was het zeemvel net karton. Insmeren met zeemvelvet was de boodschap.

De moedigsten der Pallietertrappers -40 in totaal- trotseerden de donkere wolken die zich in de lucht opstapelden. Regenen zou het sowieso doen. Het regende immers al bijna de hele maand februari, waarom zou het dan precies vandaag droog blijven. Het grondwater zou ondertussen wel terug op peil moeten staan. Zoals gebruikelijk werd er gestart in 3 groepen, de Masters oftewel de C24-ers, de C27-ers en de C30-ers.

Het sluimerende Coronavirus zorgde ervoor dat er bij de start geen handjes werden geschud.

De kleinste groep, onze Masters / C24-ers, vertrokken met amper 7 leden. Bij aankomst hadden zij 50 km op de teller. De C27-ers hadden amper 5 km meer en de C30-ers 16 meer. Opvallend iets… bij aankomst was iedereen wel degelijk nat geworden.

Afgelopen zondag 8 maart meteen de tweede seizoensrit. De C24ers fietsen naar Vorselaar, een trip heen en weer van 48 km. De C27ers trokken in een wijde boog naar Tongerlo. Zij hadden bij aankomst 56 km in de benen. De zogezegd sterksten van onze club, de C30ers, fietsten richting Gierle. Na enkele omleidingen onderweg, een trip van 73 km.

Hier ook weer opvallend bij aankomst,… iedereen kreeg regen onderweg.

Een geweldige, maar dus wel natte start van het jaar. Hoe gaat dit verder aflopen??