Mark Peeters CLUBKAMPIOEN

Rit 35. zondag 28 september 2008

’s Morgens 5° - ’s middags 19°

Vanaf ’s morgens 8.00uur zon, maar fris, vanaf 10.00uur een gezellig en rustig nazomerweertje.

Traditioneel staat de laatste zondag van september de individuele tijdrit op het programma. Deze tijdrit duidt onze nieuwe clubkampioen aan.

Al even traditioneel is dat de uittredende kampioen, in dit geval Willy Warpy, verantwoordelijk is voor het uittekenen van het parcours. Spitsbroeder -en helpende hand om de glaasjes schuimend-vocht te ledigen- Janus De Win stak een handje toe. Zij maakten er ontzettend veel werk van en schotelden ons een rit voor om “U” tegen te zeggen. De rit liep zowel over vlakke, rustige wegen, om toch hier en daar een heuveltje mee te pikken. Zelfs een stukje kassei, door sommigen verguisd door anderen aanbeden, werd niet vergeten. Alles was afgepijld zoals het moest (Merci Jef voor de stempel!). Bij aankomst in het clublokaal ‘Bij Wiske en Dirk’ waren er nog koffiekoeken à volonté. De verbruikte calorieen werden onmiddelijk terug ruimschoots aangevuld. Enkelen hadden precies veeeeel bij te vullen.

De zondagvoormiddag kon niet anders dan geslaagd zijn voor de aanwezige Pallietertrappers.

Bij aankomst was het tevens een drukte van jewelste om de gereden tijden in de computer in te geven, te starttijden in mindering te brengen, de eindtijd te vergelijken met het gekozen gemiddelde en een rangschikking op te maken. Is het dan toch zo dat een kompioenschap te laat op het jaar wordt georganiseerd? Wie zal het zeggen? Feit is dat ruim 90 % van de ingeschrevenen er in slaagden de 58 km af te leggen tegen een gemiddelde minder dan het vooropgestelde. Zat iedereen met slechte benen? Zat iedereen met teveel zenuwen? Of zaten ze met het WK voor profs in Varese in hun hoofd?

Na een korte beraadslaging viel het verdict en kon de Willy, als ‘oude’ kampioen, zijn kroontje doorgeven aan een ‘nieuwe’ champ.

Om de spanning erin te houden, werd het podium in omgekeerde volgorde gegeven. Met amper 43 seconden boven de ideale tijd, werd Jos Bruynseels derde; Jos Mariën zat er amper 11 seconden naast, maar werd met een zucht, een neuslengte, een banddikte van amper 2 seconden toch geklopt door Mark Peeters. Met een gemiddelde van 29,961km/u week zijn tijd amper 9 seconden af van de ideale (de volledige uitslag elders te vinden op deze site).

Marc is 4 jaar lid maar in die korte periode bewees hij uit het goede hout gesneden te zijn. In het overzicht van ‘de trouwe leden’ (totaal 160 leden) staat hij met een gemiddelde van 31,3 ritten per jaar op een prachtige, gedeelde 14de plaats. Maar dat voor hem niet alleen het fietsen in een club belangrijk is, bewijst hij door steevast bij iedere activiteit een handje toe te steken.

Omdat zijne fiets een belangrijke plaats in zijn leven kreeg, is hij tevens een van de vaste deelnemers aan onze buitenlandse trips. Het is tijdens deze meerdaagse trips dat we hem –minzaam en zwijzaam als hij is- leerden kennen als een rustig iemand, die zelden het ene woord boven het andere zal plaatsen. Iemand die zich prima integreerde in de groep en die steeds te midden de pretmakers achteraan de groep te vinden is. Je hoeft hem maar te bekijken of er komen al lachende ogen terug. Als er echter te fietsen valt, is het de omgekeerde wereld. Dan ruilt hij zijn kaartje in de pakwagen in voor een kaartje eerste klas, dwz op de eerste rij. Hij was overigens ook 1 van de mannen die zich dit jaar op weg naar Boedapest het snot voor de ogen fietsten om toch maar als eerste aan de Hongaarse grens te arriveren. Wie dit debacle won, is nog steeds een onopgeloste materie.

MARK, PROFICIAT MET DE TITEL. We kunnen je nu al meegeven dat we volgend jaar meer dan waarschijnlijk een 4-daagse in Bourgondie fietsen en we in 2010 zeker en vast terug een 8 a 9-daagse trip doen. Ge kunt al inschrijven!!

Nu maar te hopen dat hij als niet-alcohol drinker de vieringen her-en-der goed doorkomt. Of hij kan weerstaan aan de vraag om lintjes door te knippen, recepties bij te wonen, en alles in te zegenen met champagne en andere godendranken. Of zien we hem volgend jaar dan toch niet met een kaartje eerste klas??

Nog meegeven dat Marc Wijns onderweg de grond kuste (valpartij; zonder erg) en dat Johny Helsen in het zicht van de aankomst plat reed, enkel een kapot reserverbandje bij had, 2 andere toeristen liet doorrijden en dan een beroep moest doen op va Jef om een nieuw bandje te brengen. Voor hen dit jaar geen bloemen maar enkel de doornen.

Ook een spijtige zaak is, dat er geen foto’s genomen konden worden omdat het fototoestel defect is.

Alessandro Ballan pakt wereldtitel op de weg in Varese (Italië)

Uitslag

1. Alessandro Ballan
2. Damiano Cunego
3. Matti Breschel
4. Davide Rebellin
5. Andriy Grivko
6. Joaquin Rodriguez
7. Fabian Wegmann
8. Christian Pfannberger
9. Nick Nuyens
10. Robert Gesink