Beste Monique en kinderen, ouders en schoonouders van Fons,

Beste familie, vrienden, buren  en kennissen,

Vandaag nemen we afscheid van Fons Verstappen.

Fons, je was één van de trouwste leden van onze wielertoeristenclub WTC Pallietertrappers.  Want de fiets, dat was je leven.

Sinds 1983, datum waarop je bij onze club aansloot, kennen wij jou als een loyaal, vriendelijk, rechtschapen en steeds tot werken bereid clublid.  Je was een voorbeeld voor ons allen.  Samen met ons overwon je Rondes van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luiken, Waalse Pijlen en andere klassiekers.  Samen bedwongen we Alpe d’Huez, Col Luitel, Col du Porte, de Eifel, de Ballon d’Alsace en de Vogezen.

Maar er was méér dan de club alleen...

Fons, een jarenlange droom ging in vervulling,....  De kinderen waren de deur uit en ook je lieve vrouw Monique had het fietsplezier ontdekt.  Met pak en zak doorkruisten jullie Zeeland, Friesland, Duitsland en meer recentelijk nog fietsten jullie per fiets van de Vogezen richting Heultje.  Dit jaar had daar een prima verlengstuk kunnen aangebreid worden...  De plannen om met de club naar Lourdes te rijden kregen vaste vorm.  Eerst zou je ons op de heenreis vergezellen en dan zouden jullie samen per fiets terug naar huis komen.

Fons,..., je zal met ons de Tourmalet, Col du Soulor en andere Aubisquen overwinnen.  Stééds en áltijd zal er een plaats voor jou in onze groep zijn.

Fons, we zijn blij je te hebben ontmoet.  Bij élke clubactiviteit konden we vast op je steun rekenen.  Dat zullen we noodgedwongen moeten missen.

Hoe vaak heb je met jou eigen fijnzinnige maar uitermate gevatte humor de ganse groep aan het lachen gebracht.  Ook dát zullen we missen.  We moeten God dankbaar zijn dat jou weg de onze heeft gekruist en dat we vaak hetzelfde pad hebben gevolgd.

Beste Monique, ouders, schoonouders, kinderen en kleinkinderen,....

Je man, je zoon, jullie vader, jullie grootvader was een goed mens.  Zijn eenvoudige, stille levenswijze straalde rust en vertrouwen uit.  Hij was geen spraakwaterval en liet het grote woord liever aan anderen over.  Maar precies daarom hadden zijn woorden een zo grote impact en werd naar hem geluisterd.  Precies daardoor had hij de gave om op zijn eigen rustige wijze iemand moed in te spreken of op te beuren.  Bewaar deze en alle andere goede herinneringen aan je man, zoon, vader of grootvader.

Beste vrienden, buren en kennissen,

Fons is van ons heengegaan....

Laat dit heengaan geen afscheid zijn, maar laat dit leven een heerlijke herinnering blijven en een voorbeeld voor ons allen zijn.

Nagedachtenis kaartje Fons Verstappen