Arenzano – Marina di Massa

donderdag 29 juli 2010  -  159 km

 

Arenzano

Na 0 km  -  nog 159 km

 

Genua (Genova)

Na 27 km  -  nog 132 km

 image002

De stad Genua is het onbetwiste centrum van de rivièra. Bijna de helft van alle inwoners van Ligurië woont hier (63000 inwoners). In 2004 was Genua ‘Culturele hoofdstad van Europa’ en werden historische gebouwen gerestaureerd en nieuwe voetgangersgebieden ingericht.

 

Bezienswaardigheden:

  • Kathedraal San Lorenzo: Aan de rijk met beeldhouwwerk versierde facade is boven het hoofdportaal het martyrium van de heilige Laurentius te zien, de schutspatroon van de kerk (hij werd op een rooster verbrand).
  • Museo del Tesoro di San Lorenzo: gelegen in de kathedraal San Lorenzo. De kerkschat van de kathedraal omvat o.a. het kostbare Byzantijnse Zachariaskruis uit de 13de eeuw en de Sacro Cantino, een zeer oude oosterse schaal die Christus bij het avondmaal zou gebruikt hebben.
  • Palazzo Ducale: Het vroegere Dogenpaleis werd omstreeks 1600 gebouwd, maar de monumentale façade dateert uit de 19de eeuw.
  • Sant’Ambrogio (Il Gesu): In deze jezuietenkerk hangen 2 werken van Rubens, die lange tijd in Genua werkte: ‘De besnijdenis van Christus’ en ‘De heilige Ignatius geneest een bezetene’.
  • Porta Soprana: Naast de middeleeuwse stadspoort staan resten van de kruisweg van Sant’Andrea uit de 12de eeuw en het ‘Huis van Columbus’, waarin hij zijn jeugd doorbracht.
  • Sant Donato: de best bewaarde romaanse kerk van de stad, gebouwd in de 12de eeuw.
  • Bigo: Bij de oude haven, een 40 m hoge constructie in de vorm van een scheepsmast, ontworpen als symbool voor de Columbusvieringen.

 

In Genua worden zwarte huisnummers gebruikt voor particuliere woningen (en hotels) en afzonderlijk getelde rode huisnummers voor winkels en restaurants.

 

Camogli

Na 38 km  -  nog 121km

 

Landinwaarts ligt een beschermd natuurgebied aan de zee: Monte Portofino. Het hoogste punt ligt 612 m boven de zeespiegel. Vanuit Camogli vaart een lijnboot naar de abdij van San Fruttuose, gelegen in een verlaten baai. Het is de enige manier om de abdij te bereiken. Na een bezoek kan de toerist met de boot verder naar Portofino.

 

Santa Margherita Ligure

Na 55 km  -  nog 104km

 

In Santa Margherita Ligure hebben de vermogende toeristen duidelijke de bovenhand. De 4- en 5-sterrenhotels tellen hier meer dan 1000 bedden, de hotels met 1 ster hebben amper 115 bedden. Van oudsher is de stad (11000 inwoners) een ontmoetingspunt voor de rijken en beroemden der aarde, van Greta Garbo en Yves Montand tot prins Rainier van Monaco. Anders dan het nabijgelegen Portofino wordt Santa Margherita niet door rijkdom verstikt.

 

Rapollo

Na 57 km  -  nog 102 km

 

Tot WOII was Rapollo (29300 inwoners) een van de deftigste badplaatsen van de riviera. Sedertdien werd het plaatsje genadeloos volgebouwd. Bij Italiaanse gepensioneerden is het plaatsje bekend als overwinteringsplaats.

De Ponte Annibale, de zogenaamde ‘Romeinse brug’, en de Madona di Montallegro, een bedevaartskerk, zijn de toeristische trekpleisters.

 

Chiavare

Na 69 km  -  nog 90 km

 

De stad (28000 inwoners) wordt volledig omringd door nieuwbouw. Het oude centrum is met zijn bogengaanderijen, pleinen en leuke winkeltjes beslist een bezoek waard. De imposante kathedraal, (1613-1633) is helemaal in barokstijl uitgevoerd. Het voormalige gerechtsgebouw, Palazzo di Giustizia, dateert van de late 19de eeuw.

 

Sestri Levante

Na 77 km  -  nog 82 km

 

Het bedrijvige stadje ligt op een schiereiland aan de zuidkant van de baai van Tigullio. In het hoogseizoen heerst er een topdrukte op het strand, want midden in de plaats liggen mooie zandstranden. In het centrum staan veel oude gebouwen met karakteristieke kleurige facades.

 

La Spezia

Na 130 km  -  nog 29 km

image004 

 

Ter hoogte van Follo, ligt La Spezia rechts van ons. We doorkruisen het stadje niet maar omwille van de bekendheid in de streek is de vermelding wel de moeite waard.

La Spezia is de belangrijkste marinehaven van Italië en wordt beheerst door het leger en industrie. De stad telt 97000 inwoners.

 

 

 

Sarzana

Na 140 km  -  nog 19 km

 

In Sarzana vindt in de eerste helft van augustus de Soffitta nella Strada plaats, een van de belangrijkste antiekmarkten van Italie. Twee weken image006lang zijn de straten gevuld met kramen van de handelaars, er is veel te zien en te kopen. Maandelijks is er een kleinere antiek- en bracantemarkt.

Sarzane heeft een rijke middeleeuwse geschiedenis. De stad had toen een belangrijke plaats. Getuige hiervan is o.a. het fort met omwalling dat in die tijd gebouwd werd.

 

Marina di Massa

Na 159 km  -  nog 0 km

image008

Hotel Tirreno

Piazza Betti 24, 54100 Marina di Massa

 

Tel +39 0585 246173  -  Fax: +39 0585 240827

www.hoteltirrenomarinadimassa.com

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.